Zobacz pełną wersję : Symbian : Garmin v5.00.40 + GPMapa 2008.4 NT + POI = pełen zestaw!

Ficu
24-03-09, 21:53
Garmin v5.00.40 + GPMapa 2008.4 NT + POI
Paczka zawierająca wszystko co potrzebne do nawigacji po Polsce!

http://obrazki.elektroda.net/21_1237998994.png http://obrazki.elektroda.net/23_1237998932.png http://obrazki.elektroda.net/83_1237998958.png http://obrazki.elektroda.net/70_1237998980.png

Zawartość paczki:

1. Garmin v5.00.40
Dokładny opis: http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=9992

Opisywać chyba nie trzeba - jeden z najlepszych (o ile nie najlepszy) program nawigacyjny na platformę Symbian!
Aplikacja jak i komunikaty głosowe po Polsku!

2. GPMapa 2008.4 NT
Dokładny opis: http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=9593

Najnowsza i zarazem najaktualniejsza mapa Polski. Bardzo duże pokrycie kraju. Nowe drogi, zarysy budynków ponad 40 miast!

3. POI
Dokładny opis: http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=9858

Najnowsze punkty z 15.03.2009r. Teraz znalezienie najbliższego sklepu czy stacji paliw nie będzie problemem. Ponadto będziemy wiedzieli gdzie są fotoradary!

Link:
http://rapidshare.com/files/212979516/5.00.40_2008.4.rar

Rzeczy niezbędne do instalacji:

Instrukcja: http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=8571

MapID: 1634

Testowane na Nokii E51 z BT GPS Qstarz Q818.

misiekpl
24-03-09, 22:06
Dużo już było o tym pisane: czy pojawiają się czarne paski na nazwach mniejszych miejscowości (mapa oryginalna czy poprawiona przez kol. gnotek?). Może jakieś zrzuty ekranu dla powiększenia np. 2 km, 500m i 300m.

zagiell
25-03-09, 13:51
Można prosić o wrzucenie na inny serwer? Mam radiówkę i jest tylko 1 adres zew sieci i rapid cały czas zajęty :/

lukstar
25-03-09, 15:27
garmin to jesst instalka od zera czy mozna nalozyc na wersje ...30 i tez bym prosil na inny serwer

zysiu
25-03-09, 15:44
Ten temat 1 post link numer 1 . Tam macie wszystko co potrzeba i na innych serwerach

golab24
25-03-09, 17:07
pujdzie na noki N73 (z zewnętrzynm gps'em)??
i są polskie głosy?

Pisz zgodnie z gramatyką i budową zdań...
sasio

Ficu
25-03-09, 17:29
Są polskie głosy.
Mapa zawiera polskie znaki w nazwach miejscowości.
Na inne serwery niestety nie uploaduje.

darekxan
25-03-09, 18:10
Piękna paczka, dobra robota!
Podzielę się wrażeniami ;)
Dzięki.

Zainstalowane, działa jak marzenie :respekt:

lukstar
25-03-09, 19:49
zainstalowane i dziala bez problemu ale chyba jest wolniejsze odswiezanie mapy jak sie naciska klawisz 3 i 1 w poprzedniech wersjach wydaje mi sie ze bylo lepsze

Mzzyku
25-03-09, 23:31
Inny serwer http://chomikuj.pl/Mzzyku/5.00.40_2008.4.rar

AtomLegend
26-03-09, 17:45
zainstalowane i dziala bez problemu ale chyba jest wolniejsze odswiezanie mapy jak sie naciska klawisz 3 i 1 w poprzedniech wersjach wydaje mi sie ze bylo lepsze

Wgrywałeś dodatkowe punkty POI???Też mam problem z odswieżaniem i chyba to jest przyczyna.Im więcej naniesiemy dodatkowych danych na mape tym trudniej dla aplikacji

szymon_83
27-03-09, 08:30
Witam szanownych kolegów.
Borykam sie z takim problemem wgrałem wszystko pięknie ładnie, ale nie wyświetla mi mapy :/ (zaznaczam że mam wgrane pliki SW.UNL oraz GMAPSUPP.UNL z numerami mojej karty). W garminie >> zarzadzaj moimi danymi >> zestawy map jest widoczna.
Mój telefon to Nokia E65 4.0633.74.00 oczywiście złamana.
Wcześniej mi działał garmin bez problemu
Pozdrawiam
Szymon

YoungHustla
27-03-09, 09:08
Problem był wiele razy poruszany. Po złapaniu sygnału z satelitów mapa powinna się pokazać. :uśmiech:

Binek
27-03-09, 09:08
Wyjdź na otwartą przestrzeń, złap sygnał GPS i wszystko będzie ok. Złapanie sygnału GPS "uwidacznia mapę"

ryhu
27-03-09, 15:27
zainstalowane, działa sprawnie, zużycie prądu bez ubijania wiadomego procesu niestety ciągle wzrasta przynajmniej wg energy profilera nokii z uśrednionej wartości - w stanie czuwania oczywiście - z poziomu około 0,06W do 0,16W co niestety znacznie, bo aż o połowę, skraca teoretyczny czas dzialania baterii obliczany w aplikacji

neelixx
28-03-09, 20:11
zainstalowane, działa sprawnie, zużycie prądu bez ubijania wiadomego procesu niestety ciągle wzrasta przynajmniej wg energy profilera nokii z uśrednionej wartości - w stanie czuwania oczywiście - z poziomu około 0,06W do 0,16W co niestety znacznie, bo aż o połowę, skraca teoretyczny czas dzialania baterii obliczany w aplikacji

Nie wiem czy to tylko u mnie, ale po zmianie nazwy tegoz procesu na .bak Garmin za kazdym uruchomieniem wylacza sie po ekranie startowym i nie pomaga nic, jak tylko odinstalowanie i ponowna instalacja programu :confused:

kodijak
28-03-09, 20:19
Na 5700XM mapy lagują i w zależności od prędkości samochodu skok mapy to jakieś 100-150m co dyskwalifikuje Garmina jako nawigację. W TT6 nie ma tego problemu.

sliwka0356
29-03-09, 12:30
witam mam pytanie czy za każdym razem kiedy germin sie uruchamia musi sie pokazywac napis ,,kup i w droge,,
,,darmowa próba,, itd ...

maszek
29-03-09, 19:46
Może Ktoś potwierdzić, że dla Garmin v5.00.40 + GPMapa 2008.4 NT punkty POI działają prawidłowo? Mam v 40 i oryginalną 2008.4 NT i niestety nie działają mi POI (zarówno kopiowane do katalogu jak i ładowane najnowszym POI Loaderem - jacek.zip). Widzę tylko znaki ograniczenia prędkości po lewej stronie. W programie poi i sygnalizacje alarmów włączone. Może coś źle robię ale na forum widziałem wiele pytań na ten temet od innych userów a jednoznacznej odpowiedzi brak. Zabawna była jedna podpowiedź - "może za wolno jeździsz?". Mile widziany link do pliku .gpi który napewno działa z tymi wersjami: garmina i mapy.

YoungHustla
29-03-09, 22:35
Odpowiedź jest prosta. Nie można gdyż 6288 nie ma systemu Symbian. Na ten model możesz zainstalować aplikacje w javie np. NaviExpert.

lazybones
30-03-09, 10:48
Witam
Czy garmin z zestawem map z niniejszego wątku może służyć jako przeglądarka wybranych map (coś na zasadzie atlasu w komórce) ? Nie mam modułu GPS a szukam aplikacji z mapami w trybie przeglądania.

zysiu
30-03-09, 11:08
Może służyć z tym że będziesz musiał pożyczyć od kogoś odbiornik i raz złapać sygnał- tylko wtedy Garmin zobaczy mapę. Jeśli chcesz tylko przeglądać mapę to proponuje Ci Nokia Maps jest dużo fajniejsza w przeglądaniu bardziej czytelna no i mapa jest od razu widoczna bez łączenia się z gps .

neelixx
30-03-09, 16:08
Może służyć z tym że będziesz musiał pożyczyć od kogoś odbiornik i raz złapać sygnał- tylko wtedy Garmin zobaczy mapę. Jeśli chcesz tylko przeglądać mapę to proponuje Ci Nokia Maps jest dużo fajniejsza w przeglądaniu bardziej czytelna no i mapa jest od razu widoczna bez łączenia się z gps .

A ja mam inny sposob na zobaczenie mapy bez laczenia sie z satelitami, robilem tak wczoraj.

Wchodzimy sobie w narzedzia > zarzadzaj moimi danymi > trasy. Tutaj tworzymy sobie nowa trase, najlepiej z miejsca naszego zamieszkania do jakiegos innego miasta. Klikamy "jedz" i gotowe - mamy widoczna mape :)
Po wyjsciu do menu glownego i kliknieciu "stop", a nastepnie wejsciu w opcje "przegladaj mape" nadal bedzie widoczna :cool:

michals85
07-04-09, 23:24
Super pakiecik, dzięki wielkie, nigdy nie chciało mi się wrzucać nowej wersji Garmina bo strasznie dużo zabawy z tym było.
Teraz 15 min i wszystko działa :)

Testowane na E66, E71, E90 - bez problemów na wbudowanym GPS.

sylus
09-04-09, 15:34
U mnie tez fajnie działa :)
Czasem jednak nie widzi ze ulice sa jednokierunkowe... Teren Dąbrowa Górnicza.
Samo wyszukiwanie punktów bardzo przydatne. U mnie na N82 bardzo szybko to wszystko działa :)

szupek
10-04-09, 11:30
Witam. Mam problem z zainstalowaniem na Noki N95 8GB. Czy ktoś instalował na N95? Symbian 30.0.018

Forest
14-04-09, 14:31
Dobra wrzuta, dzięki Ficu! Program według mnie nadal średni. Po mieście Leszno słabo prowadzi, dzisiaj sprawdzałem i wywozi na te drogi co nie ma... :/

omerx
15-04-09, 23:40
Dobra wrzuta, dzięki Ficu! Program według mnie nadal średni. Po mieście Leszno słabo prowadzi, dzisiaj sprawdzałem i wywozi na te drogi co nie ma... :/
Co do Miasta Leszna, nie mam z tą mapą najmniejszego problemu, wszystkie ulice i drogi bardzo dokladne.

bartvandyk
17-04-09, 16:56
Witam. Mam problem z zainstalowaniem na Noki N95 8GB. Czy ktoś instalował na N95? Symbian 30.0.018

Siema. Instalowałem Garmina od zera i wszystko poszło idealnie. Mam ten sam soft co ty i nie było problemu. Napisz co dokładnie z czym masz problem. Pozdrawiam:hurra:

JiGGa
17-04-09, 21:49
Mam problem z nawi. Punkt 2 ominałem tym konwerterem podanym na początku. Zainstalowałem wszystko. Gdy chcę włączyć Garmina, wyświetla się pierwszy obrazek "GARMIN" i na tym się kończy, telefon chwili pomyśli i wychodzi do menu. Jakieś rady ?

omerx
17-04-09, 22:15
Mam problem z nawi. Punkt 2 ominałem tym konwerterem podanym na początku. Zainstalowałem wszystko. Gdy chcę włączyć Garmina, wyświetla się pierwszy obrazek "GARMIN" i na tym się kończy, telefon chwili pomyśli i wychodzi do menu. Jakieś rady ?

A na pewno uruchomiłeś i zainstalowałeś plik instalacyjny z karty pamięci ?
Chodzi o ten punkt instalacyjny z instrukcji:
"- Na karcie pamięci, w folderze głównym znajduje się plik instalacyjny, który należy zainstalować w telefonie"

JiGGa
17-04-09, 22:48
tak, wszystko wg instrukcji robiłem...

zysiu
17-04-09, 23:17
Prawdopodobnie źle wypakowałes lub wogóle tego nie zrobiłeś foldery . Pamiętaj że masz wypakowac kartę pamięci 4 foldery i plik instalacyjny a nie cały folder E-root. Powodzenia

JiGGa
18-04-09, 11:49
Zrobiłem tak:
Tel w trybie pamięci masowej, zgrałem na karte pamięci: Garmin, private, Resource, sys i instalke do Garmina.

Zainstalowało się pomyślnie. Gdy chcę uruchomić Garmina menu>aplikacje, Włącza się pierwszy obrazek jakby się ładowało po czym wychodzi do menu. Coś źle ?

Forest
18-04-09, 12:38
Co do Miasta Leszna, nie mam z tą mapą najmniejszego problemu, wszystkie ulice i drogi bardzo dokladne.
Pokrycie jest bardzo dobre, ale samo prowadzenie (nawigacja) jest słaba. Jechałem do przychodni na ul. Skarbowej, zamiast prowadzić mnie przez centrum to próbowało mnie obwieźć wokół miasta. Kolejna gafa na skrzyżowaniu przy placu Kościuszki (ul. Narutowicza) jak się jedzie od strony ul. Ofiar Katynia czy ul. Marcinkowskiego niepotrzebnie mówi "skręć w lewo a następnie w prawo" przecież to jest ulica główna jedziemy prosto nigdzie nie skręcamy :D I jest też jeszcze więcej takich niedoróbek, nie będę się rozpisywał ;)

zysiu
18-04-09, 13:35
Zrobiłem tak:
Tel w trybie pamięci masowej, zgrałem na karte pamięci: Garmin, private, Resource, sys i instalke do Garmina.

Zainstalowało się pomyślnie. Gdy chcę uruchomić Garmina menu>aplikacje, Włącza się pierwszy obrazek jakby się ładowało po czym wychodzi do menu. Coś źle ?

Widzę że wszystko zrobiłeś poprawnie . Instalowałeś na czystej karcie ? Spróbuj usunąć garmina sformatować kartę i zrobić wszystko od początku jeśli to nie pomoże to dziwna sprawa !

JiGGa
18-04-09, 13:40
robiłem na sformatowanej karcie ( 8gb ). N82 V31.0.016. Teraz w ogóle mi nie wchodzi do garmina, Jak klikam na ikonke, nic się nie robi.

zysiu
18-04-09, 13:45
Spróbuj odpalić plik instalacyjny jeszcze raz być moźe zainstalowałeś Garmina przez pomyłkę w pamięci telefonu a nie na karcie pamięci ? ! Jak to nie pomoże to jeszcze raz sformatuj kartę i zrób wszystko od początku

JiGGa
18-04-09, 18:52
nie pytalo gdzie instalować ;/

zysiu
18-04-09, 20:04
A czy był komunikat Garmin już istnieje czy chcesz zamienić wersję itd ? To zrób tak wyjmij kartę pamięci i zobacz czy jest nadal ikona Garmina to znaczy że zainstalowałeś w pamięci telefonu i to moźe być problem . Wyjmij kartę i usun go a potem włoż i spróbuj zainstalować ponownie tym razem na karcie pamięci

JiGGa
18-04-09, 20:53
A czy był komunikat Garmin już istnieje czy chcesz zamienić wersję itd ? To zrób tak wyjmij kartę pamięci i zobacz czy jest nadal ikona Garmina to znaczy że zainstalowałeś w pamięci telefonu i to moźe być problem . Wyjmij kartę i usun go a potem włoż i spróbuj zainstalować ponownie tym razem na karcie pamięci

Gdy wyjąłem karte garmina nie było. Po ponownej instalacji jest to samo co przedtem. Ekran startowy Garmin i wychodzi do Menu. Pomoże ktoś?

Aha, Nie było komunikatu że Garmin już istnieje.

zysiu
18-04-09, 22:57
Gdy wyjąłem karte garmina nie było. Po ponownej instalacji jest to samo co przedtem. Ekran startowy Garmin i wychodzi do Menu. Pomoże ktoś?

Aha, Nie było komunikatu że Garmin już istnieje.

A spróbuj zainstalować np wersję 5.00.20 a potem zrób aktualizację do wersji 5.00.40 i napisz czy się udało ? !

JiGGa
19-04-09, 00:07
W wersji 5.00.20 To samo co w .40... Ładuje się na ekranie startowym Garmina po czym wychodzi.. ehhh Da się to jakoś zainstalować ? V31.0.016

zysiu
19-04-09, 08:36
Ja mam ten sam telefon - ten sam soft i instaluje wszystkie wersję bez problemu ! Dziwna sprawa z tym twoim telefonem! Spróbuj jeszcze ściągnąć paczkę z wersją 4.20.20 i zainstalować na czystą kartę pamięci . To jest jedyna rzecz która przychodzi mi teraz do głowy .

JiGGa
19-04-09, 12:26
Może źle zrzucam na karte pamięci pliki ? Robie folder GARMIN i tam wszystko daje ( prosto na karte nie mogę bo będą 2 foldery private, a tak raczej nie może być )

YoungHustla
19-04-09, 12:58
Możesz folder private spokojnie nadpisać, nic się nie stanie złego. :)

milenium
19-04-09, 13:23
witam
mam mapę Polski i Turcji. Jak mam wgrać POI tureckie żeby czytało je na mapie ale nie Polski ponieważ jest tylko jedne miejsce na wgranie POI. Czy mam połączyć je z punktami POI polskimi i w Poiloaderze utworzyć 1 plik czy będąc na terenie Turcji i przełączając na tą mapę usunąć z telefonu Polskie POI i wgrać te tureckie? dzięki za info

JiGGa
19-04-09, 13:26
YoungHustla, zysiu, dzięki za wszystko. W końcu zainstalowałem :E

Ale zaraz jak włącze Garmina pisze, żeby włączyć Bluetooth. Włączam, wchodze ponownie do Garmina a on mi szuka urządzeń GPS.. Co jest ?

Aha, Jak to anuluje i klikam Zobacz mape, nic się nie wyświetla, sam samochodzik na żółtym tle, a w prawym donym rogu jest napisane 'no map'

zysiu
19-04-09, 13:33
YoungHustla, zysiu, dzięki za wszystko. W końcu zainstalowałem :E

Ale zaraz jak włącze Garmina pisze, żeby włączyć Bluetooth. Włączam, wchodze ponownie do Garmina a on mi szuka urządzeń GPS.. Co jest ?

Aha, Jak to anuluje i klikam Zobacz mape, nic się nie wyświetla, sam samochodzik na żółtym tle, a w prawym donym rogu jest napisane 'no map'

Przeczytaj uważnie 1 post tego wątku szczególnie ostatni link . Prawdopodobnie masz źle wygenerowany lub nie masz go wogóle plik sw.unl . Ściągnij sobie ten poradnik i będziesz wiedział co i jak . Sprawdź też jak masz ustawione metody pozycjonowania .Ps za dziękuję to ja sobie nic nie kupię :)

JiGGa
19-04-09, 13:41
Garmina i Mape odblokowałem ( 2 razy próbowałem ) I nadal no map, a na początku szuka mi urządzenia GPS. W Ustawienia>Pozycjonowanie mam zaznaczone tylko Zintegrowany GPS

mena
19-04-09, 14:09
czy ktoś ma czarne plamy w nazwach miejscowości czy jest możliwość aby ich niebyło może żle wgrałem mapy mam mape 2008.4 pisało że odblokowana

zysiu
19-04-09, 14:50
Uzyl opcji szukaj . Wpisz GpMapa 2008.4 i zwroc uwagę na ostatni link w 1 poście !

pitbull4
19-04-09, 15:46
Witam mam takie pytanie. Mialem w mojej n95 8gb Garmina ale po Aktualizacji Softa mimo buckupu kopi zapasowej znikneła mi ikona. Samego Garmina mam i zajmuje on 1.6gb a tu paczka z rapida ma tylko 90mb. Ocb ?

masmax
19-04-09, 16:17
MUsisz miec wrzucona odblokowana mape. inaczej nie uruchomisz

orzelek
19-04-09, 19:09
ja mam pytanie z innej beczki mam N95-1 i ten garmin w porównaniu do poprzednich wersji strasznie wolno działa (nawet po usunięciu wszystkich POI i najmniejszej dokładności mapy) jest jakieś wyjscie ? :P

inna inkszoście jest fakt ze mapy w porównaniu nawet to tych "fabrycznych" z nokii są dużo słabiej "zaktualizowane"... :(

Sentry
21-04-09, 15:20
Głupie pytanie ale pomocna odpowiedź.
Jak w Nokii E71 przybliżyć mapę? Bo na legendzie jest 1 i 3 ale wciskając te przyciski nic się nie dzieje. A próbowałem już chyba wszystkie.

mastha212
21-04-09, 21:57
A wciskasz przy okazji lewy skrajny klawisz, ktory sluzy tez do wstawiania cyfr np w smsach?

Sentry
21-04-09, 23:16
Ok teraz działa
Dzięki za pomoc :)

trotyl
19-05-09, 13:56
Inne pytanie - czy wyszła już nowsza wersja skryptu do ukrywania śmieci po instalacji Garmina, które pokazują sie w galerii ?? Pozostały tam 2 przekreślone ikony o nazwie Unicode..

Binek
20-05-09, 06:44
Jak chcesz się tego pozbyć to uruchom X-plore i wejdź w E: - Garmin - Font - i zmień atrybuty plików Unicode_CP936.bin oraz Unicode_CP950.bin na ukryty, to nie będzie ich widać. Możesz to samo zrobić z poziomu PC podłączając telefon w trybie pamięci masowej.

trotyl
20-05-09, 15:13
Tak też zrobiłem - myślałem, że jest już jakś gotowy skrypt jak do poprzednich wersji garminka

pawel_wodzu
24-05-09, 11:55
Koledzy mam nokie N95 z softem V31.0.017 zainstalowalem tego garmina co jest na pierwszej stronie i odblokowalem aplikacje i mam taki problem jak wchodze w garmina to prosi mnie o wlaczenia bluetooth wlaczam go i jest wyszukiwanie satelity ale nie znajduje a jestem na powietrzu po czym wyskakuje komunikat czy wyszukac spowrotem szuka i znow nic nie znajduje i pyta sie mnie czy szukac jeszcze raz klikam nie i wtedy wyrzuca mnie do okna glownego menu. co mam zrobic pomocy

MBabelek
24-05-09, 14:43
utwórz poprawnie plik sw.unl

tekem
24-05-09, 16:45
Koledzy mam nokie N95 z softem V31.0.017 zainstalowalem tego garmina co jest na pierwszej stronie i odblokowalem aplikacje i mam taki problem jak wchodze w garmina to prosi mnie o wlaczenia bluetooth wlaczam go i jest wyszukiwanie satelity ale nie znajduje a jestem na powietrzu po czym wyskakuje komunikat czy wyszukac spowrotem szuka i znow nic nie znajduje i pyta sie mnie czy szukac jeszcze raz klikam nie i wtedy wyrzuca mnie do okna glownego menu. co mam zrobic pomocy

nie wlaczaj bluetooth bo przeciez gps masz wbudowany a on chce sie polaczyc z antena gps zewnetrzna

pawel_wodzu
24-05-09, 17:10
Zmieniłem ten plik sw.unl wpisalem ten kod co jest na 1634 i utworzyłem nowy kod i zapisalem go na karcie pamieci i jak wchodze w nawigacje jest wyszukiwanie satelitów a za chwile jest komunikat w tej chwili bluetooth jest wyłaczony. prosze go właczyc.

iksow
24-05-09, 17:43
Zmieniłem ten plik sw.unl wpisalem ten kod co jest na 1634 i utworzyłem nowy kod i zapisalem go na karcie pamieci i jak wchodze w nawigacje jest wyszukiwanie satelitów a za chwile jest komunikat w tej chwili bluetooth jest wyłaczony. prosze go właczyc.

to przestaw w opcjach na gps wbudowany

pawel_wodzu
24-05-09, 18:04
tak tez zrobilem i nic nie pomoglo. teraz sprobuje przywrocic ustawienia fabryczne i jeszcze raz zainstalowac. a ten kod 1634 mam wpisac jak bede odblokowywal mape czy program

pawel_wodzu
24-05-09, 18:26
tak tez zrobilem i nic nie pomoglo. teraz sprobuje przywrocic ustawienia fabryczne i jeszcze raz zainstalowac. a ten kod 1634 mam wpisac jak bede odblokowywal mape czy program

UDALO SIE DZIALA szkoda tylko ze mam jedna kreske od sygnalu Gps. a mam pytanie czy nawigacja jest darmowa bo odblokowalem mape oraz aplikacje tylko jak ustalalem trase w komunikacje bylo cos takiego wybrac wap czy wlan i wybaralem wap.

zysiu
24-05-09, 18:28
Do odblokowania Garmina używasz Card Id który na ok 8 cyfr a nie 4 . Pobierz poradnik który jest na forum i zrobisz plik sw.unl bez problemów. A odblokowanie mapy to już inna bajka.napisz do mnie na gg bo widzę że rok będziesz instalował ta nawigacje

iksow
24-05-09, 18:33
a mam pytanie czy nawigacja jest darmowa bo odblokowalem mape oraz aplikacje tylko jak ustalalem trase w komunikacje bylo cos takiego wybrac wap czy wlan i wybaralem wap.

darmowa, gdy nie bedziesz uzywal wsparcia dla gps (agps) - wtedy na poczatku gps dluzej bedzie lapal fixa (nawet kilka minut).

teraz masz wlaczone to wsparcie dla gps (agps) wiec fixa lapie w kilka sekund, ale za to kosztuje cie to tyle, ile placisz za te kilka KB przeslanych...

kgoebel
25-05-09, 15:13
Witam
Garmin 4xt po ponownej instalacji na sformatowanej karcie nie wykrywa mi gps. Gdzie leży przyczyna, na pewno wygenerowane sw.unl są inny niż ostatnio. Może trzeba wyczyść coś w telefonie tylko co?

zysiu
25-05-09, 15:35
Zobacz jak masz ustawione w Garminie ! Narzędzia- ustawienia - system - zewnętrzny gps i tu włącz co potrzeba . Jeśli to nie pomoże to znaczy że masz źle zrobiony plik Sw.unl

maszek
25-05-09, 15:56
Zobacz jak masz ustawione w Garminie ! Narzędzia- ustawienia - system - zewnętrzny gps i tu włącz co potrzeba . Jeśli to nie pomoże to znaczy że masz źle zrobiony plik Sw.unl

Jeślii nie to oznacza, że:
1. zostały wzięte pliki z różnych źródeł (wersje garmina)
2. pomimo formatu karty, w pamięci telefonu pozostały pliki po kilkukrotnych
próbach instalacji
3. nastąpiła nieprawidłowa instalacja garmina - nie zostały
przeniesione wprost na kartę wszystkie katalogi z katalogu "garmin pliki"

kgoebel
25-05-09, 15:58
na pewno coś jest z plikiem sw.unl gdyż garmin zamiast nr id w informacjach wyswietla mi imei. korzystam z nokii n70 i nurtuje mnie pytanie jeżeli wcześniej miałem zrobiony dobrze sw.unl to czy gdzieś są w telefonie ślady po dawnym numerze, gdyż nowych nie przyjmuje

kgoebel
25-05-09, 16:13
Jeślii nie to oznacza, że:
1. zostały wzięte pliki z różnych źródeł (wersje garmina)
2. pomimo formatu karty, w pamięci telefonu pozostały pliki po kilkukrotnych
próbach instalacji
3. nastąpiła nieprawidłowa instalacja garmina - nie zostały
przeniesione wprost na kartę wszystkie katalogi z katalogu "garmin pliki"

garmin jest prawidłowo zainstalowany, prawdopodobnie jednak gdzieś w pamięci telefonu trzeba usunąć śmieci z poprzedniej instalacji, telefon to nokia n70. Problem, że nie wiem gdzie i jak ewentualnie to naprawić. Czy jest jakiś cleaner poprzednich instalacji?

zysiu
25-05-09, 16:55
Napisz mi na gg swój numer imei a ja zrobię Ci plik sw.unl lub podam ci twój numer Card Id

kgoebel
25-05-09, 18:21
Napisz mi na gg swój numer imei a ja zrobię Ci plik sw.unl lub podam ci twój numer Card Id

nie wiem jak to zrobiłeś ale jesteś wielki, dzięki stokrotne

Krakus51
26-05-09, 19:34
Czy do tego zestawu jest jakaś mapa Europy ? Próbowałem wgrać z jakiejś innej wersji ale nie działa :( Tak że mam tylko Polskę

rafaum
26-05-09, 19:45
Czy do tego zestawu jest jakaś mapa Europy ? Próbowałem wgrać z jakiejś innej wersji ale nie działa :( Tak że mam tylko Polskę

http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=9179&highlight=garmin+city+navigator

1.Garmin City Navigator Europe 2009.11 NT (gmapprom.img)
Odblokowana mapa Europy w formacie*IMG gotowa do wrzucenia na karte (folder Garmin)
rozmiar 1,54 GB

dziala na 100% i to dokladnie z ta wersja z tego tematu.
jesli ci nie pojdzie opisz co sie dzieje :uśmiech:

Krakus51
28-05-09, 15:55
http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=9179&highlight=garmin+city+navigator

dziala na 100% i to dokladnie z ta wersja z tego tematu.
jesli ci nie pojdzie opisz co sie dzieje :uśmiech:Dzięki, trochę to trwało zanim ściągłem ale teraz działa już dobrze. :spoko:

henry_b
05-06-09, 18:04
a w jaki plik ją wkleić jestem Świeżak i garmina zainstalowałem i całą resztę bo z instrukcją to proste ale jak dodać inne mapy nie za bardzo wiem, czy trzeba convektorem kod generować czy jak:yyy: może mi ktoś to wyjaśnić

MBabelek
09-06-09, 10:16
Dużo już było o tym pisane, musisz poszukać dokładną instrukcje... a więc na szybko
ściągasz Garmin City Navigator Europe v2010.10 NT (http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=11208) Wersja Mapsource i instalujesz.
W folderze o nazwie 449 zobaczysz pliki z rozszerzeniem *.img, ściągasz małą paczkę MapaUnlocker.rar ( w załączniku) i zapuszczasz w tym folderze.
Odpalasz MapSource z ikony na pulpicie, na mapie zaznaczasz obszar lub kraj który Cię interesuje a następnie z belki wybierasz prześlij - wyślij do urządzenia
cieszysz się mapą, która Cię interesuje

miroczek
09-06-09, 23:08
Dużo już było o tym pisane, musisz poszukać dokładną instrukcje... a więc na szybko
ściągasz Garmin City Navigator Europe v2010.10 NT (http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=11208) Wersja Mapsource i instalujesz.
W folderze o nazwie 449 zobaczysz pliki z rozszerzeniem *.img, ściągasz małą paczkę MapaUnlocker.rar ( w załączniku) i zapuszczasz w tym folderze.
Odpalasz MapSource z ikony na pulpicie, na mapie zaznaczasz obszar lub kraj który Cię interesuje a następnie z belki wybierasz prześlij - wyślij do urządzenia
cieszysz się mapą, która Cię interesuje

A gdzie kolega zmalazł katalog 449 w którym są pliki *.img po zainstalowaniu City Navigator Europe v2010.10 NT ??

MBabelek
10-06-09, 13:35
Jeśli jest to uaktualnienie to masz inny folder C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\GARMIN\Maps\City Navigator Europe NT 2010.gmap
Po zainstalowaniu Wyświetli się okno z zablokowaną mapą -> wciskamy odblokuj
a następnie drugą zakładkę i "dodaj" odblokuj poprzez Garmin-Keygen.

GPMapa instaluje się w standardzie w folderze C:/Garmin/FAM_1634

hopla
03-07-09, 22:38
Jak chcesz się tego pozbyć to uruchom X-plore i wejdź w E: - Garmin - Font - i zmień atrybuty plików Unicode_CP936.bin oraz Unicode_CP950.bin na ukryty, to nie będzie ich widać. Możesz to samo zrobić z poziomu PC podłączając telefon w trybie pamięci masowej.

czy te pliki unicode w galerii sa niezbedne do funkcjonowania garmina? czy mozna je skasowac czy trzeba je ukryc aby byly niewidoczne w galerii, dodam ze w menedzerze plikow telefonu sa one niewidoczne

zysiu
03-07-09, 22:54
Możesz je spokojnie wykasować z Galerii !

lebron
09-07-09, 21:11
Witam nawigacje zainstalowalem wczoraj i poszło bez problemu:) za tydzien wyjezdzam do Czech i potrzebował bym mape czech która by pasowała prosił bym o wyjasnienie rowniez czy trzeba ja jakos odblokowac i wg:) z góry dziekuje za pomoc :)

Kristoferek2
09-07-09, 22:03
potrzebował bym mape czech

Takie pytanie powinieneś raczej wrzucić w strefę poszukiwań działu Nawigacja...
Tu mała kompilacja z City Navigatora 2010.1, zawierająca m.in. Czechy. Podobno odblokowana. http://rapidshare.com/files/222886508/CNE2010_1NT_CEUR_POL_CZE_SLK_HUN.rar

lebron
09-07-09, 22:30
a wytłumaczy mi ktoś gdzie to wrzucić ?

///Już raz poprawiłem. Nie "ó" tylko "u".
steefl

zysiu
09-07-09, 22:34
Na kartę pamięci do folderu Garmin!

lebron
09-07-09, 23:30
już ostatnie pytanie, jakie w tej mapie jest pokrycie polski?http://rapidshare.com/files/222886508/CNE2010_1NT_CEUR_POL_CZE_SLK_HUN.rar czy jest większe od tego w mapie ktora jest zamieszczona w 1 pliku tego działu ?

Kristoferek2
09-07-09, 23:34
już ostatnie pytanie, jakie w tej mapie jest pokrycie polski? czy jest większe od tego w mapie ktora jest zamieszczona w 1 pliku tego działu ?http://rapidshare.com/files/222886508/CNE2010_1NT_CEUR_POL_CZE_SLK_HUN.rar

Obie kompilacje (sądząc po tytule) zawierają Polskę wyciętą z CNE 2010.1, więc pokrycie będzie takie samo.

forest1
10-07-09, 00:54

ja mam v20 i miałem ten problem
doszedłem jednak, że trzeba skopiować wszystkie foldery i pliki na kartę,
co ważne nie w jednym folderze garmina

shady
18-07-09, 16:54
mam problem bo instaluje wszytsko tak jak jest tu napisane na nokie e51 i wszytsko pasuje tylko jak wlaczam gamina(v. 5.00.40) i chce zobaczyc mape to pokazyje mi no map, a wszystko robie krok po kroku z instrukcja..!! i jeszcze dodam ze jak wgrywalem do siebie na n95 to wszytsko mi dziala!! mozesz gdzies jest w telu blad?? prosze o odp.?????

mrtur
18-07-09, 17:43
http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=9630&highlight=widzi+mapy
http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=12405&highlight=spos%F3b+zobaczenie+mapy